Største bilmærker i 2019

2019 var bilernes år i Danmark. Hele 225.594 nye personbiler blev solgt i løbet af året, og det var det højeste antal nogensinde. Der er sket en stor fremgang i mere miljøvenlige og økonomiske biler, da forbrugerne i større grad efterspørger denne type biler. Vi så en stor fremgang i elbiler og hybridbiler, hvor der i 2019 blev solgt over tre gange så mange elbiler, som gerne gjorde i 2018. Specielt Tesla oplevede en stor fremgang, da de lancerede deres Model 3. Den stod for langt størstedelen af alle solgte elbiler og blev endda kåret til Årets Bil i Danmark i 2019.
Der har været en spændende fremgang i luksusmærker, som nu har overhalet de folkelige mærker. Alle luksusmærker, bortset fra Alfa Romeo, mini og Jaguar, har oplevet fremgang i salget.

Danmarks største bilmærker

Men hvilke bilmærker sælger flest biler i Danmark? Hvilke bilmærker foretrækker vi danskere, når vi skal købe nu bil? Vi har samlet en oversigt over de mest solgte bilmærker i 2019.

På en, ikke overraskende, men stadig meget velfortjent, førsteplads finder vi tyske VW. Volkswagen fastholder deres position som danskernes foretrukne bilmærke i 2019. Mange af VW’s modeller er populære, og på listen over mest solgte modeller findes både Polo, Golf, Up, Passat, Touran, T-Rock, Tiguan og T-Cross. Det vidner om, at VW leverer mange modeller, som falder i danskernes smag.

I oversigten over de største bilmærker, har der kun været enkelte om-rokeringer, og den nuværende top 10 ser således ud:

 1. VW
 2. Peugeot
 3. Toyota
 4. Citroën
 5. Skoda
 6. Ford
 7. Mercedes Benz
 8. Renault
 9.  Audi
 10. Hyundai

Adventure rejser (h2)

Især adventure rejser med mere action er blevet mere populært. Det kan både være hvor rejserne er præget af diverse aktive udfordringer og på samme tid masser af afslapning. Eller det kan være hvis rejsen er mere målrettet trekking og rygsækrejser hvor man bliver en del mere udfordret. Og mange børnefamilier tager også lidt ældre børn med på sådanne rejser – det er slet ikke en hindring, men det er faktisk også en god læringsproces for børn. Det handler bare om at man tilpasser rejsen så den passer til den familie, eller den gruppe, man selv er en del af. Så er man sikker på at alle får en fantastisk tur sammen.

people-2568954_1920-2.jpg

Største bilkoncerner i Europa

Splitter man mærkerne op i koncerner, så sidder Volkwagen koncernen på størstedelen af det europæiske marked. Volkswagen-gruppen står for svimlende 24% af salget af personbiler og omfatter mærkerne Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Man, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen. På en andenplads finder vi koncernen PSA-gruppen, som ejer Peugoet, Citroën, Opel og DS. PSA-gruppen har oplevet en smule tilbagegang i 2019 og står nu for 16% af det samlede europæiske salg. På tredjepladsen finder vi Renault-gruppen, som består af Renault og Dacia, som står for 10% af markedet. Det betyder at hver tiende bil der sælges i EU kommer fra Renault-gruppen.

Grupperejser (H2)

Grupperejser er noget der bliver mere og mere populært. Det er en rejseform som man kan benyttet sig af lige meget hvilken alder man er, og i takt med at popularitet er steget, så er der også kommet et større udbyd af forskellige typer af grupperejser.
Denne type rejser henvender sig primært til de unge som vil tage på et længere ophold i udlandet for at opleve forskellige lande og kulture. Det er en meget populær rejseform for personer der holder sabbatår eller bare har brug for et afbræk i sommerferien. Men det er også muligt for familier med børn og ældre par (eller singler) at komme på grupperejser. Det skaber en helt anden rejsedynamik at være sammen med andre man ikke kender på forhånd, og sammen får man oplevelser for livet. Det er især hos den ældre generation hvor populariteten er stigende, og her behøver grupperejserne ikke nødvendigvis at gå til lande der ligger langt væk, men det kan sagtens være en forlænget weekend i Tyskland.

landscape-2990060-2.jpg

Største bilmærker i Europa

Kigger man på det europæiske marked afviger det en smule fra det danske. VW er stadig det første mærke i hele Europa. Førstepladsen kan naturligvis tilskrives mange af bilgigantens modeller, men især én skal fremhæves. Som den allermest solgte model i hele Europa finder vi VW Golf. Med 483.105 solgte modeller ligger Golfen på en klar førsteplads. Næsten en halv million solgte modeller. Men VW stopper ikke der, for på en tredjeplads over mest solgte modeller ligger VW Polo med hele 272.061 solgte modeller.

På en fortsat andenplads, som Europas største bilmærke, finder vi Renault. Renault har oplevet fremgang og set et øget salg af flere af deres modeller. På oversigten over mest solgte biler i hele Europa ligger Renault Clio på en solid andenplads med hele 327.395 antal solgte modeller. Både Renault Captur og Renault Clio ligger på toplisten over solgte biler i både Danmark og Europa.

Top 5 over europæernes største bilmærker ser således ud:

 • VW
 • Renault
 • Ford
 • Peugoet
 • Mercedes-Benz

Fælles for både DK og EU er, at der både er stort salg af luksusmærker og mere folkelige mærker som Renault og Peugeot.

mercedes-2548295_1920