5 gode råd til en god idegenerering

Idegenerering fylder i dagens Danmark mere og mere i hverdagen stort set uanset, hvilket branche eller titel du beskæftiger dig med. Det kan ligeledes for mange være svært at skulle være kreativ og innovativ på kommando. Derfor ser man ofte, at ens idegenerering ender enten resultatløs eller uden positiv respons. Denne guide kommer ind på 5 gode råd til en god idegenerering.

De 5 gode råd er:

  • Mindmapping og brainstorming
  • Hurtigskrivning
  • Kritik og vurdering er ikke tilladt
  • Giv jer tid
  • Benyt alternative lokationer

Husk dine forpligtelser (h2)

jagtetiske regler som Naturstyrelsen og Vildtforvaltningsrådet har udarbejdet, og disse skal sørge for at jagten foregår i den rigtige jagtmoral. Ud over dette, så skal du også hvert eneste år indberette hvad du har skudt i året der, er gået.

Når du går på jagt, skal du også være opmærksom på at der er forskellige jagtsæsoner i løbet af året, og det er derfor ikke tilladt fx at skyde rådyr året rundt. For at sikre at bestanden kan bestå og formere sig korrekt er der forskellige jagtsæsoner til de forskellige vilde dyr i Danmark.

Du skal bestå en jagtprøve (H2)

Vil du gerne gå på jagt, så kan du ikke bare gå ud i skovene med et våben for at skyde dyr. Først og fremmest skal man have et gyldigt jagttegn når man skal gå på jagt i Danmark. For at man kan få et jagttegn i Danmark skal man være fyldt 16 år og så skal man bestå jagtprøven eller være registreret i jagttegnsregisteret.  Den prøve man skal bestå er både praktisk og teoretisk. Den teoretiske del består af en række spørgsmål som skal besvares, og den praktiske del består af, at man skal kunne håndtere et skydevåben korrekt og med respekt. Jagt handler især om at kunne afstandsbedømme om det er forsvarligt at skyde et dyr, og dette er også en del af den praktiske prøve.

Jagttegn (h2)

For at du kan få et jagttegn kan du bl.a. tage kurser rundt omkring i Danmark. Dette kan både foregå i de mindre danske byer og i de største danske byer. Du kan fx tage jagttegn i København eller jagttegn i Århus, men også Svendborg, Fredericia eller Hjørring. Vil du gerne tage jagtprøven for at få et gyldigt jagttegn, så kan du gøre det i perioden 15. april til 30. juni eller 15. september til 31. oktober. Husk at hvert 10. år skal dit jagttegn fornyes ellers kan du miste det. Bryder du våbenloven eller bliver dømt for vold, så kan du også miste dit jagttegn.

Mindmapping og brainstorming

En god øvelse i enhver idegenerering er mindmapping og brainstorming gruppen imellem. I denne øvelse lægges der stor vægt på at tømme ens hoved for alle gode og dårlige ideer. Alt skal ud uanset hvor sindssyg en ide kan lyde. I denne øvelse er det kun fantasien, der sætter grænser op for hvad man kan foreslå. For at gøre dette mere overskueligt kan man med fordel i gruppen benytte sig af en opslagstavle for at holde orden og struktur i ens proces.

Hurtigskrivning

For at komme med flest mulige løsninger til et problem er det kritisk, at man formår at slukke for sin hjerne. Derfor er hurtigskrivning en fantastisk øvelse i enhver idegenerering. Øvelsen går ud på, at alle personer i gruppen får et stykke papir eller andet. Dernæst skal samtlige personer skrive ligeså mange løsninger ned som overhovedet muligt indenfor en kort tidsramme som fx 1-5 minutter.

Kritik og vurdering er ikke tilladt

For at opnå succes med en idegenerering er det kritisk at man udelukker al kritik og vurdering i de tidlige stadier i processen. Dette gøres blandt andet for ikke at mixe de forskellige stadier i idegenerering sammen. På den måde formår man at udnytte ens hjerne optimalt, da den kun skal have fokus på det ene stadie. Derudover følger usikkerhed oftest trit med kritik og vurdering, hvorfor flere ideer muligvis ikke kommer til at se dagens lys.

Tag jeres tid

For at opnå succes med en idegenerering er det ligeledes vigtigt ikke at fremskynde processen på baggrund af en deadline eller andet. Det er derfor vigtigt, at man tager sig den tid man skal bruge i de forskellige stadier for at udnytte det optimalt. Alle kender til situationen, hvor man kommer frem til en løsning på et problem, hvor man befinder sig et helt andet sted.

Benyt alternative lokationer

Sidst men ikke mindst bliver man altid mere kreativ og innovativ i nye og anderledes lokationer. Google, Apple og andre verdensomspændende koncerner bruger altid alternative lokationer til deres idegenerering.